JULI CULLERETA

2013-09-21 12.34.10Lloc de residència: El Gòtic, Barcelona.

Època d’origen: Actualitat. 

Edat: Mai revelada.

Ocupació: Detectiu per compte propi.

Desitjos: Vetllar per a que la cultura tradicional i popular i les seves expressions segueixin celebrant-se sota l’impuls dels veïns i veïnes dels carrers i barris de la ciutat.

Conegut personatge de la ciutat, en Juli Cullereta ha viscut sempre al barri gòtic de Barcelona. Ja de ben petit es mostrava molt interessat en els enigmes i les endevinalles. Els pares d’en Juli treballaven a les Drassanes i passaven moltes hores fora de casa, així els seus 6 fills s’entretenien jugant a desxifrar misteris i codis secrets.

Amb l’arribada de la joventut la seva afició per la novel·la negra i policíaca el va seguir lligant a la resolució de misteris. A través de les històries d’Arthur Conan Doyle i Agatha Christie va adquirir una gran experiència en diferents casos. Així, mitjançant personatges com Sherlock Holmes va desenvolupar un mètode caracteritzat per donar molt valor a les pistes poc rellevants i als comentaris insignificants, considerant que aquests són els que ajuden més a resoldre els casos.

Durant els anys posteriors adquirí certa popularitat a la ciutat de Barcelona resolent per compte propi alguns casos que tingueren cert ressò mediàtic. Tot i aquests èxits, en Juli, mai ha estat amant de la popularitat i del reconeixement púbic essent més aviat una persona senzilla i que agrada de passar desapercebut.

Arrel d’aquests casos, la policia va voler contractar-lo, no obstant Juli Cullereta declinà l’oferta argumentant que li agrada treballar sol a banda de que no ha sentit mai cap simpatia pels cossos de seguretat de l’Estat. Així és Juli Cullereta.

Durant aquests anys i en l’actualitat, en Juli ha seguit amb molt d’interès tots els successos que han tingut lloc a la ciutat de Barcelona, sobretot aquells relacionats amb la cultura popular i tradicional; gegants, bèsties de foc, cap-grossos, etc. Com a resident a la ciutat des del seu naixement ha sentit gran respecte per les celebracions populars i per les històries reals i imaginàries que han creat els veïns i veïnes de la ciutat.

Diuen els que el coneixen que és una persona reservada i enigmàtica. També que és un cul inquiet  i que la seva passió pels misteris fa que sigui d’allò més creatiu i original acostant-se moltes vegades a la il·lusió i les ganes de conèixer que tenen les nenes i els nens.

De fet, sota una aparença solitària i introvertida, podem saber d’en Juli que té una gran relació amb els infants, no és estrany veure’l somriure per sota el nas quan un nen o una nena es mostra tal com és: espontani/a i divertit/da.